Причината са притеснения, че с времето защитата от ваксините отслабва

Новата вълна от пандемията и преобладаващият делта вариант на коронавируса тревожат все повече правителства по света. Лондон и Берлин започват кампания по реваксиниране от септември. Основната причина са притеснения, че с времето защитата от ваксините отслабва.

При каква заболеваемост ще бъдат затегнати мерките срещу COVID-19 у нас?

Подсилваща доза ще бъде предложена на 32 милиона британци, което е около половината население. С приоритет ще бъдат ваксинирани желаещите над 50-годишна възраст и хората с отслабен имунитет. В Германия също третата доза ще се предложи първо на уязвими групи от населението като пенсионери и хора със слаба имунна система. Властите и в двете страни се опитват да не се стига до нов локдаун. Ваксинирането ще бъде доброволно.

Броят на заразените с коронавирус в Съединените щати расте с тревожни темпове. Новите случаи на заразяване са концентрирани в общности с нисък процент на ваксинирани срещу COVID-19.

 

 

Според мнозина здравни експерти, ваксинираните обикновено не проявяват симптоми или те са леки. Половината от новите случаи през последната седмица са регистрирани само в пет щата - Флорида, Тексас, Калифорния, Луизиана и Джорджия. Увеличаването на сериозните случаи, особено в региони с малко ваксинирани, отново претоварва здравните работници на първа линия в пандемията.