Интервюто му е самостоятелно основание да гласуваме срещу кабинета, заяви съпредседателят на ИБГНИ

“Качества? Какви качества? Арогантна самодостатъчност е качество за изчегъртване на Гешев? Че то това е Гешев. Слагаме ги един до друг, абстрахираме се от визуалната прилика, слушаме ги как говорят и получаваме две страни на една и съща монета”. Така съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов коментира интервюто на Петър Илиев от ИТН пред NOVA в понеделник.

По думите на Хаджигенов Илиев не е човекът, който ще направи каквото и да било. „Той сам ликвидира шанса си. Интервюто му е самостоятелно основание да гласуваме срещу правителството. Защото то показа, че кастингът за политици не е правилният начин. Кастингът за политици всъщност се нарича избори”, посочи той в студиото на „Здравей, България”.

Петър Илиев: Прави се опит за медийното ми тричане

„ИТН взеха нашите приоритети, на „Демократична България” и социалната част на БСП и ги плеснаха при тях в декларация. В петък половината юристи в НС не си вдигаха телефоните, защото неистово търсеха кандидат за правосъден министър. Причината да гласуваме против, а не просто въздържали се, е механизмът, по който се сглобява това правителство”, категоричен е Хаджигенов.

Парламентарни сметки: Ще събере ли подкрепа кабинетът на ИТН

По думите му за прословутото изчегъртване, за което говори Слави Трифонов, ИТН нямали идея какво правят. „Друг е въпросът колко им стиска? На тях им стиска да ни се карат от телевизора. Но да направят трудните неща – за това се иска друг тип стискане”, заключи Хаджигенов.

Повече гледайте във видеото

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК