По думите му никой не може да стане министър-председател на сила

„Ако се стигне до това да няма актуализация на бюджета и да не бъдат насрочени президентски избори в рамките на този парламент, ще влезем в конституционна криза”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Пламен Киров, преподавател по конституционно право.

ПОЛИТИЧЕСКИ ОБРАТ: ИТН оттегля проектокабинета си (ОБЗОР)

По думите му никой не може да стане министър-председател на сила.

„След като има заявено оттегляне на съгласието Пламен Николов да бъде включен в парламентарна процедура за избор на правителство, то очевидно не може да се пристъпи към гласуване. Обратното би ни довело до един абсурд. Представете си, че парламентарните групи на ДПС, ГЕРБ  и БСП изберат премиер, който не иска да бъде такъв. В този смисъл мисля, че парламентарната процедура няма да се развие днес. Разбира се, ще има политически заявления на парламентарните групи. Очевидно е, че първият опит за формиране на правителство завърши без успех. Президентът трябва да констатира това нещо и след което да пристъпи към връчване на мандат на ГЕРБ”, уточни той.

Манолова: ИТН участва в координирана атака срещу служебния кабинет с ГЕРБ и ДПС

„Ако бъдат двойни изборите, трябва да купим още машини, което значи още пари. При тази липса на финансов ресурс в служебното правителство, това би било трудно”, каза още Киров.

Целия разговор гледайте във видеото.