В гасенето участват 4 самолета, пет хеликоптера и пет противопожарни коли

Пожар е пламнал на турския остров Хейбелиада от архипелага на Принцовите острови край Истанбул, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк. В усилията за потушаване на огъня са се включили 4 самолета, пет хеликоптера и пет противопожарни коли. На острова са изпратени и пожарникари от истанбулските квартали Картал и Малтепе. Участват и доброволци. Бреговата охрана организира евакуацията на местни жители.

Огънят е възникнал около 13,15 ч. днес в гориста местност на острова. Няма информация за пострадали или ранени при пожара, който е разпалван от вятъра в района. Разследва се причината за възникването на пламъците.

Самолет за гасене на пожари е паднал в Турция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Унищожителни горски пожари се разгоряха от 28 юли на различни места в Турция, включително в много курортни райони по южното крайбрежие на страната. Борбата с пламъците продължи над две седмици. Най-малко девет души загинаха. Хиляди местни жители и туристи трябваше да бъдат евакуирани, след като пламъците достигнаха къщи в населени райони и хотели в курортите. Усилията на пожарникарите бяха затруднени от сухото време и силния вятър.

Източник: БТА