Затопляне след 10 септември

Първата септемврийска седмица завършва с прохладно време и температури, характерни за късното лято и прехода към наближаващата есен. И в петък, и в събота времето ще е тихо, слънчево сутрин, с рехава облачност следобед, но без валежи. В петък дневните температури ще се движат в интервала 23-28 градуса в топлата част на денонощието. В събота – с 2-3 градуса по-високи.

Слънчев старт на последната августовска седмица

В планините вятърът също ще стихне. В петък денят ще е подходящ за туризъм при есенни условия – с дрехи, съобразени с прохладното време. Облачността ще е динамична, но валежи не се очакват. Температури в топлата част на деня – от 10 градуса по високите части до 17 в по-ниските планински масиви.

Около крайбрежието в петък морето ще е неспокойно в първата половина на деня с височина на вълните около метър-два и с тенденция към отслабване вечерта и в събота през деня. Температурите – от 21 до 25-26 градуса по южното Черноморие.

МРАЧНА ПРОГНОЗА: Водата в Близкия Изток свършва, скоро ще се умира от жажда

През почивните дни валежи се очертават в неделя, но не в цялата страна. Покрай формирането на зона с ниско атмосферно налягане югозападно от нас и нахлуване на по-студен въздух от Североизток, времето ще е облачно с есенни превалявания в Югозападна България и в определени точки на Черноморието.

В понеделник, отново в същите райони на страната, валежите ще намаляват и ще спират. От вторник нататък следват няколко дни с прохладно време, заради нахлуващия от североизток студен въздух. Температурите ще се колебаят в интервала 20-25 градуса. По-чувствително затопляне се очаква към края на седмицата.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.