Новината потвърди Настимир Ананиев

Само ден след като Кирил Петков и Асен Василев представиха официално проекта си, вече имат и един ясен партньор – ВОЛТ. Това поне заявява лидерът й.

"Демократична България" предлага предизборна коалиция на "Промяната продължава"

„Ние не сме поставили никакви условия, на нас ни харесва заявката, която беше дадена не само по медиите, а и когато се срещнахме лично, че се търсят почтени хора, които искат да работят за България”, обясни лидерът на ВОЛТ Настимир Ананиев.

За ВОЛТ било важно финансирането на „Промяната продължава“ да бъде прозрачно. А от формацията им го обещали.

„Те гарантират, че ще бъде прозрачно през дарения, които може да се проследят”, добави Ананиев.

Асен Василев: Говорим с няколко партии, най-вероятно ще ги сложим в коалиция (ВИДЕО)

Вероятно в листите на бъдещата коалиция ще има и представители на ВОЛТ. Колкото до останалите партньори все още не е ясно кои ще са те.

„Ние поставихме много ясни червени линии за конкретни партии, с които не може да работим, две от тях са ГЕРБ и ДПС, така че те се съгласиха с това и това е в споразумението”, каза още Ананиев.

 

 

Засега от „Продължаваме промяната“ отказват да кажат повече с кого още преговарят. Със сигурност разговори до момента не са водени с Мая Манолова и „Изправи се.БГ“, която още вчера заяви подкрепа към новия политически проект.

„Разбира се, възможна е и коалиция преди изборите, но тъй като разговори не са водени, а времето върви, това което е реалистично - трите формации да сключим споразумение за това, че ще формираме мнозинство на почтените след изборите”, обясни Манолова.

А тепърва според политолога Димитър Ганев ще става ясно каква подкрепа среща новата формация сред гражданите. 

До дни обявяват кой ще бъде мандатоносител на проекта на Петков и Василев

„Бъдете сигурни динамика ще има. Постепенно техните послания ще започнат да се изчистват, в случая това ще даде на гласоподавателите много по-ясна картина какво представлява този проект”, смята Ганев.

Засега в редиците на „Продължаваме промяната“ няма да бъде образователният министър Николай Денков. Но покана е имал.

„Водили сме такива разговори и аз трябваше да взема решение. Решението, както го обявих вече, е че в този критичен момент аз трябва да бъда в образователната система”, заяви Денков.

Покана за новата формация засега няма и вицепремиерът Атанас Пеканов.

„Няма такива разговори, заел съм се много сериозно с текущите неща. Като член на служебния кабинет не мога да заемам позиция”, каза той.

Чак след като види политиките им щял да прецени дали се вписва в профила на формацията.