Днес темата не беше коментирана от отговорните институции

Кой, с какво и кога е заплашвал директора на НАП Румен Спецов, се оказа класифицирана информация. След като вчера бившият финансов министър Асен Василев обяви, че шефът на приходната агенция е получил заплахи за семейството си, днес темата не беше коментирана от отговорните институции.

ГЕРБ атакува шефа на НАП, Асен Василев го защити (ОБЗОР)

От НАП отговориха на запитването на NOVA, че заради засекретените данни не могат да дадат подробности. От  Държавната агенция „Национална сигурност” заявиха, че комисия преценява нивото на заплаха.

Дали ще се наложи охрана на висш чиновник се решава колективно от ДАНС, НСО и МВР. От Националната служба „Охрана" също не пожелаха да отговорят осигурени ли са държавни гардове на Спецов.

Подкрепа, но и атака за шефа на НАП

Според силовия министър Бойко Рашков, едва днес шефът на НАП е уведомил МВР за отправените му заплахи. „Ние ще вземем мерки, разбира се, това което е възможно да се направи. Ще преценим има ли реална заплаха, каква е степента и тогава ще се вземат и мерките, които законът предвижда. Ако се наложи, ще назначим охрана”, заяви Рашков.