Според президента това е логичният изход

Румен Радев отправи предизвикателство към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Действащият президент го призова да влезе в битката за „Дондуков” 2. Според него аргументът на другите партии, и в частност на ГЕРБ, да не издигат все още кандидат-президентски двойки, за да не се "стреля" по тях, е несъстоятелен.

"Време е Бойко Борисов да спре да използва партията си като щит и да защити честта й, като се кандидатира за президент. След всички изговорени приказки и предизвикателства това е логичният изход". Това заяви президентът Румен Радев на откриването на учебната година на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ в София. Относно предстоящите президентски избори той каза, че разчита на подкрепата на гражданите, които искат промяна и България да бъде нормална, демократична и свободна държава.

"Не се меся в работата на нито един министър, но очаквам МВР и службите да продължат да работят решително и да защитят честността на предстоящите избори. Грозното явление "купен вот" няма място в една демократична държава. Странно е, че някои партии упорито се идентифицират с него", коментира държавният глава.

 

 

Инициативен комитет издига Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат

Държавният глава коментира и други актуални теми. Според него служебният министър въвежда ред в хаоса в енергетиката, обезврежда мините на предното управление, премахват се олигархичните зависимости, a трета поредна седмица цените на тока у нас са сред най-ниските в Европа.

Румен Радев потвърди, че в началото на септември е провел работна среща с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева. В рамките на разговора двамата са обсъдили световните икономически тенденции и тяхното отражение в България.