Момчето било пребито пред очите на десетки други ученици

Нов случай на агресия в училище. Осмокласник от Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив е пребит от по-голям ученик от същото училище. Нападението е станало в двора на гимназията. Пострадалото момче е с тежко комоцио. Прието е в университетската болница „Св. Георги".

Родители твърдят, че детето им е системно тормозено в училище

Агресията се разиграва в сряда по обяд. Осмокласникът бил пребит пред очите на десетки ученици, които са били в междучасие.

„Предлагали са му учебници, но той вече си беше купил. Когато им отказал, те го попитали защо говори „с глас на обратен". Той им отвърнал, че може да говори както си иска, защото гласът си е негов. Тогава те викат побойника, който го удря с юмрук. Синът ми пада на земята и си удря главата. След това персоналът вика Бърза помощ. Синът ми все още е в реанимация, едното му око е почти затворено, не се знае дали ще може да вижда с него. Има и хематоми в главата. Нападателят не го познава”, разказа бащата на пострадалото момче Красимир Наков.

Отново побой и обиди между ученички в Пловдив

 

 

„Състоянието на детето все още е сериозно. След като е откарано в болница, веднага започнахме да търсим кои са виновниците за проявата на тази агресия. Имаме леко съмнение, но на 99% сме сигурни кой е виновен. Става въпрос за ученик от по-горен клас, за който няма индикации да е проблемен”, обясни директорката на училището Гергана Георгиева.       

Брутална агресия между ученици в Пловдив (ВИДЕО)

Най-тежкото наказание, което законът предвижда, е преместване в самостоятелна форма на обучение или в друго училище. Родителите на пострадалия осмокласник ще съдят ученика, нанесъл побой на детето им.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.