Какви са реакциите след агресията между момичета?

Обида в интернет станала причина за жесток побой над 13-годишното момиче от Пловдив. Агресията дошла от 14-годишни тийнейджърки, с които момичето е имало среща.

Скандалното видео с агресията, на която са присъствали 11 деца, взриви социалните мрежи.

Днес Агенцията за закрила на детето, полицията и социалните власти се събират, за да решат как да работят с децата и семействата им.

Ученички се биха в двора на училище, приятелите им снимат и не се намесват (ВИДЕО)

На видеоклипа се вижда как три тийнейджърки блъскат момиче в калта, като го скубят и удрят с ръце и крака. На саморазправата, организирана през социалните мрежи, се събрали 11 деца от различни училища. Някои от тях не само нахъсвали агресорите, но и снимали с телефоните си на живо във Facebook профилите си.

Една от версиите за конфликта е, че момичето се е опитало да се дистанцира от компанията на тийнейджърките.

 

 

„По данни на жертвата, ако мога така да кажа, побоят е в следствие на индиректен тормоз. Първо - с цел отмъщение, и второ - да се търси саморазправа защо и каква е причината тя да пише негативни неща срещу други две”, обясни Надя Танева, директор на „Социално подпомагане” - Пловдив.

Брутална агресия между ученици в Пловдив (ВИДЕО)

Майката на жертвата заяви пред NOVA, че побоят е станал заради момче.

„Доколкото разбрах, едното момче е харесвало някои от тези момичета. Те са си проблемни, познайнички са на полицията, защото и друг път са участвали в такива неща. Всичко е било провокирано от момче, което е на 16-17 години”, обясни майката на пострадалата.  

13-годишното момиче все още е в шок и с него ще работят психолози.

БОЙ С РИТНИЦИ И ЮМРУЦИ: Брутална агресия между ученички в Стара Загора

„Ами тя ще развие постравматично, стресово разстройство. Това е едно много неприятно състояние, което държи човек дълги години”, обясни психиатърът д-р Веселин Герев.

Дали децата от скандалния клип са с проблемно поведение в училище и има ли сигнали срещу тях в полицията, ще проверяват социалните власти. 

„До този момент в отдел „Закрила на детето”, не сме получавали сигнали за нито едно от децата, нито за техните семейства”, заяви Надя Танева.

Мястото, на което е извършен побоят, през деня е безлюдно. Става въпрос за района около Професионалната гимназия по механотехника. Често там се навъртали младежи, които вдигали скандали и се биели.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща