Причина станали обидни думи, изречени от едно от момичетата

Ученички от пазарджишкото училище „Георги Брегов” си спретнаха бой в двора на училището. Сцените се разиграват в междучасието, а техни съученички ги снимат, без да се намесят. Клипът бързо се разпространява в социалните мрежи, а на него се вижда как момичетата се ритат и скубят.

Свидетелите снимат и не се намесват

Директорът на училището Добринка Райкова обясни, че са предприети действия, за да се установи причината, довела до физическата разправа.

„Конфликтът е тръгнал от няколко подхвърлени обиди от страна на едната ученичка към другата относно външния ѝ вид и свободното ѝ отношение спрямо момчетата. Другото дете е нова ученичка и е искало да бъде прието в средата”, коментира директорът.

 

 

Тя посочи, че охраната на училището се е намесила след сигнал от друг ученик.

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Шофьор стреля по друг след скандал

Психологът в учебното заведение заяви, че и двете момичета съжаляват за случилото се и напрежението между тях вече е преминало. Засега те няма да бъдат наказвани, но ще останат под наблюдение.

„Репликите на едното момиче, което е отправило към другото са били повторение на нещо, което е чуло и искало да засвидетелства приятелството си към другото момиче, което го е разбрало погрешно”, смята психологът на училището – Мария Илиева.

Ученик, който познава момичетата подозира, че боят е бил уговорен предварително. „Имало е разправия между тях и са се разбрали да се бият, ама какво друго е станало, не знам”, казва той.

За учителите е странно, че дори случайно минаващи възрастни, не са опитали да сложат край на боя.

„Възмутена съм, нямам думи. Имам две момичета, които учат тук в училището и е много страшно това, което се случва в последните години с децата ни”, казват родители.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.