Може би ще се разберем в 47 НС, смята той

От „Има такъв народ” са готови да работят с „Продължаваме промяната”. Това обяви в предаването „Здравей, България” Любомир Каримански – представител на ИТН. Засега той не знае да има планувани срещи с ПП.

„Вероятно е да се срещнем, след като видим какво ще включат в програмата си”, заяви Каримански.

Първан Симеонов: Протестните партии са на ръба на мнозинството

Той подчерта, че за да се разберат с „Продължаваме промяната”, двете партии трябва „да стъпят на фундамент”.

„Може би ще се разберем в 47-ото Народно събрание”, заяви Каримански.

След изборите той самият се вижда в регулаторни органи. „Но защо не и в правителството”, каза Каримански.

Той коментира и последното проучване на „Галъп”.

„Какво точно ни дава това изследване в момента? Много е предизборно. Едно такова изследване може да води към внушения”, заяви Каримански.

„Анализираме резултатите, даваме си сметка къде са грешките. Ние сме млада партия, нямаме опита, който имат другите партии”, каза още той.  

В партията вече се говорят за евентуални имена, за „това, което може да бъде широк компромис, за да има правителство”. „Рано е за имена. Профилите са ясни – хора, които умеят да водят преговори. Не е задължително да са завършили Харвард, но да имат образование. Ще ви изненадат с намирането на решения”, каза Каримански.

Относно бюджета, приет от 46-ото НС, Каримански подчерта, че той не е предложения от служебното правителство. „Ние го прекроихме вътре в парламента. Например пенсиите – ако бяхме приели предложението на служебното правителство, пенсионерите щяха да си получат същите пенсии с добавка от 50 лева”, коментира Каримански.

И каза, че би подкрепил Асен Василев за следващ министър на финансите.

„Работихме много синхронизирано и с Гълъб Донев”, каза още Кариманов.

От ИТН не смятали да предлагат увеличение на данъците. „Не смятам, че ще се наложи”, каза Кариманов. И обясни, че пари могат да се намерят чрез удар по корупционни практики.

От антиифлационни кризисни мерки няма нужда, смята Кариманов.

Цялато интервю гледайте във видеото