Доц. Милен Михов беше отстранен от Великотърновския университет

Не стихва скандалът около кандидата за президент на ВМРО доц. Милен Михов.В ефира на NOVA той заяви, че е бил отстранен от Великотърновския университет, защото разкрил издаване на фалшиви сертификати в учебното заведение. От висшето училище го обвиниха в лъжа. 

„От дълго време водя лична война с ректора на университета, който наложи едно управление, базирано на страх, подчинение заплахи и уволнение”, коментира доцентът.

Преди 3 години Михов изпраща сигнал в Прокуратурата за раздаване на фалшиви сертификати  в университета на 170 италиански граждани. Според него това е и причината за уволнението му.

„Знаех, че след като бъда отстранен неправомерно като помощник-ректор, в първия ми работен ден ще бъда уволнен. Така и стана”, разказа той.

Доц. Михов: ВТУ печата дипломи на италианци, които никой не е виждал

Преди два дни от ръководството на университета публикуваха позиция, според която доцентът е уволнен заради уронване на престижа на учебното заведение. Подписана е от ръководството на университета.

Според Михов зад този текст се е скрил някой, който не иска да носи отговорност.

„Виждате част от анонимното ръководство на Великотърновския университет. Лична война с него нямам, но с тези, които нарушават закона имам и не мога да търпя повече тези неща да се преекспонират”, категоричен бе ректорът на учебното заведение проф. Христо Бонджолов.

По думите на ректора доц. Михов е предприел атака срещу университета, тъй като е освободен от позицията на помощник ректор, когато става народен представител.

Той редстави и позицията на италианския съд по казуса със сертификатите.

„От документа става ясно, че проведеното обучение и издаденото свидетелство се признават за легитимни с цел упражняване на професията в Италия”, каза още ректорът.

Казусът със сертификатите предстои да бъде разгледан и от българския съд.

Във видеото вижте цялата позиция ректора на ВТУ:

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.