Втори в листата на Движението е Йордан Цонев

Делян Пеевски е водач на листата на ДПС в град Велико Търново. Втори в листата на Движението е Йордан Цонев. Това обяви Гюнай Далаоолу, областен председател на ДПС - Велико Търново, предаде БГНЕС.

Делян Пеевски на разпит в ДАНС (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Факт е, че Делян Славчев Пеевски е водач на листата от 4 многомандатен район. За нас като организация това е голяма чест. Той е номиниран от Великотърновския областен съвет на областно заседание", каза Гюнай Далаоолу.

„Още преди няколко дни той каза, че има какво да говори, той има много какво да дава на България и на региона ни. Това е г-н Пеевски“, подчерта Гюнай Далаоолу.

„Епицентър”: Мустафа Карадайъ ще бъде кандидатът на ДПС за президент

Той припомни, че през миналата година по време на пандемията Пеевски и ДПС са направили много дарения на местните болници без да парадират за това. Гюнай Далоолу заяви, че ДПС стои категорично зад Делян Пеевски, въпреки проверките срещу него.

„Ние сме добре структурирана партия и разчитаме на всички 10 общини да ни подкрепят на изборите на 14 ноември. Пеевски е човек с голямо сърце. Неговото име ще бъде не това, което нашите опоненти го изрисуват. Това е нашият Делян. ДПС винаги стои зад него“, категоричен бе Гюнай Далаоолу.

Областният лидер на ДПС беше категоричен, че целта на партията е да спечели 11 111 гласа, които са достатъчни за един от осемте мандата. За да се сбъдне това, Гюнай Далоолу обяви водача на листата точно в 11,11 часа. "Ние от 2009 г. винаги правим по 11-12 000 гласа. В последно време резултатът ни падна и нямаме мандат, за което има ред причини, но сега не е моментът да отварям темата", обясни още областният лидер на ДПС.

ДПС отива на избори с пълна листа от 16 човека. Под номер три е младата надежда на ДПС и бивш народен представител от 45-то НС Мастън Мастънов. Четвърти е самият областен председател Далоолу. В листата са още общинският председател на организацията във Велико Търново, както и представители на структурите в Павликени, Горна Оряховица, Свищов.

Областният председател на ДПС обяви, че дните, в които водачът на листата ще бъде в областта, както и подробности около кампанията, ще станат ясни следващата седмица. На дневен ред е заседанието на Централното оперативно бюро днес, когато ДПС ще обяви кандидат-президентската си двойка.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.