„Ще се откажем от въглищните централи най-рано през 2038 година", прогнозира Стефан Янев

България прави всичко възможно, за да се справи с енергийната криза. Това заяви президентът Румен Радев на 15-тата годишна среща на правителството  и бизнеса. В дългосрочен план България ще се откаже от въглищните централи най-рано през 2038 година, прогнозира премиерът Стефан Янев.

Константин Стаменов, КРИБ: Обмисляме протести заради високите цени на тока

„Приветствам зелената идея като замисъл, но вярвам, че е неразумно да си затваряме очите пред предизвикателствата, пред които сме изправени по пътя на нейното реализиране. Длъжни сме да търсим решения не само на национално, но и на наднационално ниво”, посочи Янев.

„В началото много хора казваха: „Нищо не трябва да прави това служебно правителство, само и единствено да организира изборите”. Сега същите хора казват: „Какво прави това служебно правителство?”. На това служебно правителство се струпаха всички неглижирани проблеми, които бяха затлачвани в продължение на повече от десетилетие”, каза Радев.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.