Туристически компании са започнали да съставят маршрути

Руснаци ще могат да последват стъпките на президента Владимир Путин в любимите му места за почивка в Сибир според планове, разработвани от държавната туристическа агенция „Ростуризъм”, предаде Ройтерс.

Агенцията каза, че, в отговор обществено търсене, туристически компании са започнали да съставят маршрути, покриващи няколко региона в Сибир, където Путин е ходил на почивка през годините.

Неговите занимания през свободното време в дивата природа отдавна са част от образа му на мъжкар и Кремъл често публикува снимки, в които се вижда как той плува, язди кон и ловува, често с разголени гърди. На снимка от миналия месец се вижда как той е на поход в гористи планини и лови риба с министъра на отбраната Сергей Шойгу.

„Това насърчава милиони туристи да открият красотата на Русия”, каза началничката на „Ростуризъм” Зарина Догузова в свое съобщение в Instagram по повод 69-ия рожден ден на Путин миналата седмица. „Благодарение на вашата подкрепа туристическата индустрия навлезе в нов етап на развитие”, допълни тя.

Няколко интервюирани на улицата руснаци изразиха ентусиазъм за идеята, но и притеснение, че такива пътешествия биха били скъпи в сравнение с пакетите за почивка в чужбина.

„Всеки човек със здрав разум със сигурност ще е заинтересуван, защото местата, които нашият президент избира, са доста необичайни”, каза московчанинът Александър Илин.

Татяна Лукач, на 37 години, каза: „Според мен такива екскурзии биха били доста полезни за Русия, да обединят хората и да подкрепят националния дух”.

Правителството обеща да подкрепи пострадалата от COVID-19 туристическа индустрия, включително с оферти за връщане на парите за пътувания, резервирани с държавната система за плащане с карта „Мир”. През юли Догузова каза, че очаква вътрешният туризъм да се завърне към нивата от преди пандемията до края на 2021 г.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА