Двамата ще посетят рудника в Крумовград, за да разкажат за COVID-19

Те са доктори, приятели са от деца. На единия му казват леденият доктор - д-р Атанас Пелтеков, общопрактикуващ лекар, участвал в българската експедиция в Антарктика. Другият беше министър на здравеопазването в служебно правителство - д-р Мирослав Ненков, анестезиолог.

Двамата ще посетят рудника в Крумовград, за да разкажат на миньорите за това каква е болестта коронавирус и как може ваксината да им помогне. 

Д-р Ненков е бил и в мината в Челопеч и разкава, че там хората се притесняват от чипиране при имунизация. 

"Не е нужно да се спори с такива хора, нашата работа е да обясним, че болестта я има и може да се помогне чрез ваксиниране", обясни той.

Според него в момента са въведени псевдомерки. На въпрос дали е получавал предложения да се върне в политиката, анестезиологът отговори утвърдително, но заяви, че ги е отказал, защото "се е наиграл".

Д-р Ненков: Пациентопотокът лека-полека нараства

По думите на д-р Пелтеков е потресаващ факта, че се раздават умни часовници с томбола за ваксиниране. Нарече го недоразумение.

"Държавата не направи достатъчно, за да накара хората да се ваксинират", коментира той.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.