Според те са платили по 150 евро, за да бъдат закарани до границата, откъдето да стигнат до Сърбия

Автомобил с нелегални мигранти е катастрофирал в Гърция, съобщава Асошиейтед прес.
Колата е превозвала десет мигранти. При катастрофата е загинал един човек, а останалите девет са ранени, като един от тях е в критично състояние.

Инцидентът е станал през нощта в Северна Гърция. Колата е пътувала от Солун към границата. Преминаващ моторист е подал сигнал в полицията.

Не се съобщават подробности за възрастта и националността на мигрантите.

Според полицията мигрантите са платили по 150 евро всеки, за да бъдат закарани до границата, откъдето да стигнат до Сърбия. Не е ясно дали това е била крайната им дестинация или целта им е била да стигнат до друга европейска държава.

От години Гърция е един от главните маршрути в Европейския съюз за нелегални имигранти от Близкия Изток, Африка и Азия.

Гръцкото правителство увеличи патрулите и подобри сигурността по източната си граница заради опасения, че хора, бягащи от режима на талибаните, ще се опитат да влязат в Европа.

Миналата седмица беше съобщено, че в следващите месеци охраната на граничната линия с Турция ще бъде подсилена с още 250 души. Ще бъдат наети други 800 души, за да помогнат за охраната на летищата и райони в близост до Турция.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА