Коментар на политолозите Слави Василев, Стойчо Стойчев и Христо Панчугов

В сряда седмичните гости на „Пресечна точка” -  политолозите Слави Василев, Христо Панчугов и Стойчо Стойчев дискутираха три теми.

В началото те изказаха позиции относно изострящата се COVID ситуация и отчетените днес близо 5 000 нови случая на заразяване. На този фон сряда е последният ден без задължителен зелен сертификат, а новите мерки предизвикаха опашки от желаещи за ваксинация. Последва и остра реакция от засегнати браншове.

Тримата гости обсъдиха и броя на заявленията за гласуване в чужбина. Той намалява още повече в сравнение с изборите през април и юли. Българите зад граница са подали малко над 55 000 заявления за разкриване на секции.

За финал коментар дойде и за отложените преговори за еврочленство на Република Северна Македония. Това оказва негативен ефект върху доверието към целия блок, се казва в Доклад за разширяването на Евросъюза.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.