Коментар на кандидата за депутат на ВМРО Искен Веселинов

„ВМРО е изключително отговорна организация, която е далеч от антиваксърските настроения. Напротив – смятаме, че хората трябва да се ваксинират”. Това заяви в студиото на „Денят на живо с Наделина Анева” Искрен Веселинов, кандидат-депутат от ВМРО.

Обявиха откога диагностицираните с антигенен тест ще получават сертификати

Той подчерта, че в случая става въпрос за един административен акт. „Когато става дума за заповед, какъвто е случаят с този зелен сертификат, той трябва да бъде изпълним и трябва да се сведе до минимум ощетяването на хората. МЗ месеци наред не направи нищо, за да подобри ваксинационният процес и сега реши да превърне този зелен сертификат в залог хората да могат да продължат работа или да продължат със социалните си контакти. Това е недопустимо”, посочи Веселинов.

Дават отсрочка за зеления сертификат

Той коментира и високите цени на енергията. "Скокът на цените на тока е нещо, за което ВМРО предупреждава от доста дълго време", подчерта той. "Заради зелената сделка на ЕС вече няколко години плащаме огромни цени за квотите за вредните емисии". 

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.