Последни данни от ВМА и „Св. Анна”

214 души се ваксинираха в събота сутринта само за 3 часа във Военномедицинска академия (ВМА). От тях 183-ма са с първа доза, а 18 – с трета.

Ваксинационният център ще работи извънредно и в неделя, 24 октомври, от 09:00 до 12:00 часа.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Промяната в работното време е заради засиления интерес от страна на гражданите да се ваксинират срещу коронавирусната инфекция, заявяват от ВМА. Според данните, през последните дни се наблюдават три пъти повече желаещи да си поставят ваксина. Имунизацията се осъществява с ваксините на Moderna, Pfizer/BioNTech, Janssen. Не е необходимо предварително записване, уточняват от ВМА.

Сертификати за ваксинация срещу COVID-19 за граждани, имунизирани във ВМА, се получават на място, в зала №7, или по електронен път, след заявление на certificate@vma.bg.

До 12:30 в „Св. Анна” са се ваксинирали 150 души. Работят два екипа.  Опашката пред Пункта е сравнително малка. Не е имало срив в Националната здравно-информационна система. Припомняме, че центърът работи от 08:00 ч. до 20:00 ч. всеки ден(включително събота и неделя). Не е необходимо предварително записване.

Ваксинационният център се намира в двора на болницата и може да се стигне до него с автомобил.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.