Спор между БЛС и здравното министерство

Според здравното министерство от днес личните лекари вече могат да изписват безплатни лекарства при COVID. От Лекарският съюз обаче отрекоха информацията и твърдят, че нямат право да издават такива рецепти. Причината е, че не са сключили анекс към договора със Здравната каса. От Касата потвърдиха, като заявиха, че  предстои среща в следващите дни. На нея ще бъдат уточнени всички детайли и спорни моменти по процедурата.

Цели етажи в болниците се преструктурират в COVID отделения

„В предходния анекс, който беше подписан между Лекарския съюз и Националната здравна каса, изцяло беше отменен от общопрактикуващите лекари функцията да изписват каквито и да е било лекарства и да контактуват с COVID пациентите, което не се получи на практика. В момента Здравната каса еднолично, без съгласуване с Лекарския съюз, с нашите организации, с Национално сдружение на обопрактикуващите лекари, вмени изписване на медикаменти”, обясни д-р Георги Миндов.

„Личните лекари смятат, че трябва да се подпише и Национален рамков договор между Лекарския съюз и Касата и смятат, че това е причината. Според мен това не е причина, но в близките дни ще се срещнем с тях ще се видим да отстраним и този проблем, ако това е водещо да не изписваме лекарства на нуждаещите се болни от COVID”, каза д-р Александър Златанов, зам.-министър на здравеопазването.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.