Стартират масови проверки за ДДС измами

Националната агенция за приходите предотврати ДДС измама за над 20 тона месо. От НАП уточняват, че е направен опит за извършване на фиктивна вътреобщностна доставка.

Осъдиха трима полицаи за подкупи на пътя

Преди два дни водач товарен автомобил се явил за преминаване през ГКПП „Кулата“. Той е декларирал пред инспекторите от „Фискален контрол“, че превозва 32 палета с пилешко и свинско месо от българско търговско дружество, като стоката е предназначена за фирма в Гърция.

Служителите на фискалния пункт са извършили физически оглед на камиона, както и на документите, съпровождащи стоката. В товарния отсек са открити множество бутилки с минерална вода, като пред тях е имало само 2 реда кашони, съдържащи пилешко месо.

НАП: Над 2,7 млрд. лв. ДДС се върна обратно в касите на изрядния бизнес

При вътреобщностната доставка на фирмата не се начислява ДДС за стоката. Реално обаче не е извършена доставка на посоченото количество месо и по този начин се укриват приходи и ДДС от продажбата му в България, уточняват от приходното ведомство.

Незабавно е уведомен Координационния център в ГДБОП. Образувано е досъдебно производство, а стоката и превозното средство са иззети като веществени доказателства. НАП извършва ревизия на дружеството.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.