Коментар на кандидата за депутат от БСП Милко Багдасаров

“Трябва много да внимаваме със всички мерки, които взимаме, защото търпимостта на учителите наистина има граници с оглед на ситуацията, в която са поставени сега. Истината е, че българският учител е готов на всичко в името на хората. Всичко, което българският учител е достойно за уважение”. Това заяви в "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Милко Багдасаров, кандидат за депутат от БСП. 

Закупените тестове за най-малките ученици ще са достатъчни за един месец

По думите му директори са поставили въпроса, че тестването на децата е хубава идея, но само когато има разработен сериозен механизъм за прилагането им. „Сега като кажат да го правим – какво правим? Възникват въпроси, на които все още няма ясни отговори”, посочи Багдасаров.

Той сподели и опита си като директор на училище, което работи при условията на утежняващата се четвърта вълна на пандемията.  Багдасаров обясни, че въпросите са много и са сложни, и при тяхното решаване трябва да бъде взето предвид мнението на родители, учители, психологическото състояние на децата. Той отбеляза, че трябва да се провери къде и как работи този метод и след това да се прилага.

На въпрос за зеления сертификат при учителите, Багдасаров посочи: „Никой няма да подходи по този начин към учителите - хората, които изнасят всичко на гърба си, цялата тежест с децата“. Той подчерта, че ежедневно учителите са подложени на натиск от страна на наредбите, които трябва да спазва, родителите, които всеки ден могат да им дават съвети и през това време да образоват децата. „Пипайте много внимателно там. Всички трябва да сме малко по-спокойни и да обмисляме всяко едно действие. Всичко ще си дойде на мястото“, заключи Милко Багдасаров.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.