Страната напоследък съобщава за около 50 нови случая дневно

Китай ще тества за пети път целия град Ланчжоу за коронавирус, след като здравните власти откриха пет случая на местно заразяване вчера, предаде ДПА.

Правителството в Пекин наложи в началото на седмицата строг локдаун на града с 3,8-милионно население, който е столица на провинция Гансу, заради ново огнище на вируса. На жителите е разрешено да напускат домовете си само при извънредни случаи или за купуване на храна.

Китай напоследък съобщава за около 50 нови случая на COVID-19 дневно - сравнително малък брой предвид наслението на страната от 1,4 милиарда души. Правителството обаче следва политика на "нулев ковид" с налагане на вечерни часове, масово тестване, проследяване на контакти, карантини и строги ограничения за достъп, както и масова ваксинация.

Трети град в Китай под ключ заради нови случаи на COVID-19

За последното денонощие в страната са регистрирани 78 нови случая, от които 59 на вътрешно заразяване. По статистически данни това е най-високият брой случаи на вътрешно предаване на болестта от месец и половина - от 16 септември.

Водещият епидемиолог Чжун Наншан прогнозира днес, че страната ще овладее настоящата вълна до месец. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА