Правителството обяви нови мерки за неимунизираните

В цяла Австрия се извиха дълги опашки от желаещи да си поставят ваксина срещу COVID-19. Това идва на фона на новите мерки срещу неваксинираните, обявени от австрийското правителство, пише БТА. 

COVID-19: Австрия въвежда по-строги мерки за неваксинираните

Пред някои ваксинационни пунктове хората са чакали повече от час, преди да им дойде редът. Вероятно броят на поставените ваксини днес ще е по-висок от ваксините, поставени за цяла седмица. В Залцбург дори се е наложило да се включват допълнителни ваксинационни екипи, за да бъдат обслужени всички граждани.

Паническото желание хората, които досега се колебаеха да пожелаят час по-скоро да си поставят защита срещу коронавирус вероятно се дължи отчасти на факта, че днес е отбелязан най-високият брой новозаразени от началото на пандемията - близо 10 000 души.

„Несъмнено и изключването на неваксинирани от всякакви мероприятия с повече от 25 души, както и невъзможността да влязат в заведение, библиотека, музей или да отидат на фризьор, са определящи за внезапния повишен интерес”, коментират наблюдатели.

Работещите все още имат право да отидат на работа с отрицателен PCR тест, не по-стар от 48 часа.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА