Това заяви в студиото на "Събуди се" Директорът на дирекция „Национална полиция“ главен комисар Станимир Станев

"Лицето, замесено в схемата с фалшиви сертификати, която разкри екип на NOVA, беше установено. То е с имунитет, тъй като е кандидат за народен представител. Поискано е свалянето на имунитета му". Това заяви в студиото на "Събуди се"  Директорът на дирекция „Национална полиция“ главен комисар Станимир Станев.  

Как работи схемата за фалшиви сертификати, разкрита от NOVA

Той отказа да назове партията, от която е посредникът, замесен в схемата с фалшивите сертификарти и представил се като Величко Георгиев. "МВР е деполитизирана система", подчерта Станев. По думите му към момента се разследват още 10 подобни случая с продажба на здравни документи и във Велико Търново, Габрово, Ловече, Плевен, Пазарджик, Сливен и Хасково. 

Реакция дойде и от НФСБ, чийто партиен член е Величко Георгиев. За NOVA лидерът на партията Валери Симеонов обяви, че още в понеделник ще има заседание на Изпълнителния съвет, на което ще се обсъжда изключването на Георгиев. От партията ще го призоват и  незабавно да се откаже от кандидат- депутатското си място. 

Подробности гледайте във видеото!

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.