Сред пострадалите е и 15-годишно момиче

Шофьор причини тежка катастрофа в Пловдив и избяга от местопроизшествието.

Сигналът за инцидента е получен в 11.15 ч. в неделя. По предварителни данни, на кръстовището между ул. "Славееви гори" и ул. "Стефан Стамболов", джип предприел изпреварване на два автомобила и блъснал единия от тях, който вече се бил престроил за ляв завой. След това джипът продължил в насрещното, качил се на тротоар и се врязал в дърво, което паднало върху трима пешеходци. В болница са откарани мъж на 56 години, 49-годишна жена и 15-годишно момиче.

След удара колата продължила по пътя си и се сблъскала в ограда. От автомобила слезли и побягнали водачът и пътнички на 31 и 19 години. Двете се заловени от автопатрул на Първо РУ, а шофьорът все още се издирва. По думите на очевидци шофьорът се е движил с превишена скорост и всичко е станало за секунди. Свидетел на произшествието споделя, че има данни, че пътниците са били в неадекватно състояние и са открити наркотици.

Репортер: Илиян Велков

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.