"Не съм бил на разпит", заяви бившият вътрешен министър

Бившият вътрешен министър Младен Маринов беше извикан в ГДБОП. Причина за това е твърдението на настоящия вътрешен министър - Бойко Рашков, според когото бивш министър е контактувал в миналото с лица от криминалния контингент.

По информация на NOVA Маринов е призован, след като МВР разпространи запис от 2005 година. Бойко Рашков изнесе данни, че бивш вътрешен министър, без да посочва име, е контактувал с хора от криминалния контингент като Николай и Красимир Маринови, известни като Маргините, и Димитър Желязков - Митьо Очите.
 


След два часа в ГДБОП Младен Маринов застана пред медиите. „Получих призовка за снемане на сведение по анонимен сигнал. Не мога да коментирам нещо, което не знам какво е. От 2005-а година, сами разбирате, това са 16 години”, коментира Маринов.

На въпрос имало ли е такива срещи с Митьо Очите и с Маргините, както се твърди, Маринов отговори: „Абсолютни глупости. Познавам ги от службата. Върнете назад ще видите кой е направил операцията срещу Митьо Очите”.

МВР пусна запис на бивш вътрешен министър с криминалния контингент (ВИДЕО)

Според данните, изнесени от МВР, в миналото Маринов се е срещал със собствениците на охранителна фирма „Делта гард” – Димитър Спасов и Милен Русев. Днес те също бяха извикани.

„Аз няма как да помня кого съм возил, кого съм качвал от 2005-а година. И мъже, и жени съм качвал в колата си. Младен Маринов не го познавам”, обясни Спасов.

В ГДБОП дойде и съпругата на бившия следовател Петьо Петров, с прякор Еврото – Любена във връзка с разследването по случая „Осемте джуджета”.

След два часа при разследващите тя коментира обвинението на бизнесмена Илия Златанов - че със съпруга ѝ и с помощта на висши прокурори са опитали да присвоят бизнеса му чрез рекет.

„Моята позиция е, че това, което говори г-н Златанов, е пълна фантастика”, посочи Петрова.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.