Вратите на изборните секции отвориха в 07:00 ч. сутринта и ще затворят в 20:00 ч.

Днес се провежда вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент. В балотажа участват кандидат-президентските двойки, издигнати от инициативни комитети, Румен Радев-Илияна Йотова и Анастас Герджиков - Невяна Митева-Матеева.

СИМУЛАТОР: Как да гласуваме с машина на балотажа в неделя

Изборът си можем да направим в близо 13 000 секции у нас, а сънародниците ни зад граница – в 751. За целта са осигурени близо 12 000 устройства. За да става по-бързо гласуването, на някои места ще има по две машини, а за да може всички желаещи да упражнят правото си на вот е възможно да бъдат открити и допълнителни подвижни секции.

И на този вот – във всички секции с над 300 избиратели ще гласуваме само с машина. В 9399 секции в страната ще се гласува с машини. Зад граница за балотажа са изпратени 336 машини.

Възможностите за гласуване на балотажа на хората под карантина

Вратите на изборните секции отвориха точно в 07:00 ч. сутринта и ще затворят в 20:00 ч. Ако към този час все още има чакащи да гласуват,  изборният ден може да бъде удължен най-много с един час.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.