Вътрешният министър упражни правото си на глас

„Гласувах за по-добрия кандидат. Мога да уточня, като се опитам да спазя правилата на днешния ден: гласувах за опита, който е така необходим в момента на нашата страна. Трябва да вземем мерки за ускорено развитие. За целта ни трябва доказан ръководител, ръководител с опит, нямаме време за експерименти". Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, след като упражни правото си на глас. 

По думите му изборният ден протича нормално и спокойно.

„Като министър на вътрешните работи мога да кажа, че искам да победи онзи кандидат, за който няма никакво съмнение за връзка със структури, които доста дълго време влияеха върху нашето обществено и икономическо развитие и сега опитват отново да подкрепят кандидат, който са издигнали за поста президент на България. Надявам се, че гражданите правят подобни оценки и ще вземат най-правилното решение”, уточни той. 

Той коментира и демонстрацията в района на Хасково. Там протестиращи блокираха магистрала „Марица”.

„Протести е имало и ще има. Всеки гражданин има право на това. Ще направим всичко възможно това недоволство да не пречи изборния ден. Не ми се иска в днешния изборен ден ние да имаме проблеми със свободното придвижване по пътищата на страната. Ще направим всичко възможно този въпрос, ако е сериозен, да бъде решен”, уточни вътрешният министър.

На журналистически въпрос има ли още напрежение на ГККП „Капитан Андреево” той заяви следното: „Няма данни на границата с Турция да не се допускат автобуси. Имаше затруднение с влизането в страната преди дни. Този въпрос беше решен. Става въпрос за контрабанда и не само. Дали са пътували за избори или други цели, ще трябва да проверим”.

Рашков заяви, че не очаква ново напрежение по оста Анкара-София. „Проявявам разбиране към Турция. В добри отношения сме. Мисля, че след днешния ден нещата ще се успокоят”, обясни Рашков.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.