Повредени на тези избори бяха 38 машини - 0,3% от общия брой

"Очевидно за Радев беше по-изгодно да раздели президентските от парламентарните избори, защото щеше да има по-малко кандидати. Той обаче не го направи и така спести 40 млн. лева на България. Заплащането за нас и за СИК бе по-малко заради изборите 2 в 1". Това заяви в студиото на "Твоят ден" Веселин Тодоров, изпълнителен директор на фирмата доставчик "Сиела Норма".

По думите му повредени на тези избори са били 38 машини - 0,3% от общия брой. "Това е световен рекорд за най-малки щети на устройства, които са работили два дни - и събота, и неделя. Проблемите са от различно естество - няколко принтера, няколко карточетеца, един екран. Има и изключена от тока машина, която просто е спряла", каза още Тодоров.

По темата с намерени разписки от машини у кандидат-депутат шефът на "Сиела Норма" коментира, че "може би има илюзионисти с няколко фалшиви в джоба". "Разписките имат специално брандиране на гърба, така че членовете на комисията виждат дали в урната се пуска разписка или бележка от супермаркета", поясни Тодоров. 

При 99,82% от протоколите: Радев води с огромна преднина на балотажа

Относно казуса с изчезналите карти в секция в Бургас той сподели, че ще бъдат набавени нови и машината ще бъде преинсталирана.

Във връзка с допълнителните 427 устройства той разкри, че те се съхраняват от "Сиела Норма". "Ако наистина няма нужда от допълнителните машини, ще ги върнем", коментира изпълнителният директор.

"Рашков действаше много достойно. Мога да похваля МВР и структурите му за организацията на изборите", каза още Тодоров.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.