По думите й за страната ни бие последния звънец, който трябва да ни извади от това състояние, за да променим всичко

"Оставката на Корнелия Нинова е искрена. След Конгреса ще се определи кой от заместниците й ще бъде начело". Това заяви Ирена Анастасова, зам.-председател на БСП, в студиото на "Твоят ден".

Тя сподели, че решението за преговори е легитимно, тъй като е подкрепено от 115 души от Националния съвет.

По темата с консултациите за съставяне на правителство зам.-председателят на БСП подчерта, че е оптимист.

"Партиите, поканени за разговор от "Продължаваме Промяната", нямат драстични различия в програмата. Ще намерим общо сечение за бъдещото развитие на България", коментира тя.

Свиленски: Ще предложим да се направи пълен одит на цялата пътна инфраструктура

По думите й за страната ни бие последния звънец, който трябва да ни извади от това състояние, за да променим всичко. "Не можем да не променим сегашния модел. Безхаберието и безотговорността води до сегашната ситуация. Трябва да има съдебна реформа, за да бъдat постигнатi ред и справедливост", сподели Анастасова.

Относно инцидента на АМ "Струма" тя каза, че в такива моменти ти се струва, че всичко друго е безсмислено и изрази съболезнования. "Проблемът не е толкова в закона за пътна безопасност, а в контрола", смята Анастасова.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.