Една от жертвите е била непълнолетна по време на посегателството

Парижката прокуратура започна разследване срещу бившия министър на екологичния преход (2017-2018) Никола Юло, който беше обвинен от няколко жени в сексуален тормоз и изнасилване. Отбелязва се, че прокурорката Лора Беко е започнала разследване, въпреки факта, че самите предполагаеми жертви не са подали жалба в прокуратурата. По думите й целта на предварителното разследване е да се установи "дали декларираните факти могат да се квалифицират като престъпление, както и дали е изтекла давност на деянията".

Арестуваха за сексуален тормоз селекционер на футболен тим

Четири жени говориха по Франс 2 в четвъртък за случаи на тормоз от Юло между 1989 и 2001 г. През този период Юло е популярен журналист и водещ на екологична програма. По-късно още две жени изпратиха писмените си признания до редакцията на телевизионния канал BFM. Една от шестте предполагаеми жертви е била под 18 години по време на събитията. Самият Юло отрече тези твърдения в ефира на BFM в четвъртък, като в същото време каза, че напуска публичното пространство, за да защити близките си и фондацията си, която насърчава екологични инициативи. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БГНЕС