Коментар на Асен Григоров, Антоанета Христова и Лидия Даскалова

Справяне със здравната и икономическа криза, както и бюджетът за следващата година ще бъдат сред основните предизвикателства пред новото управленско мнозинство. Около това мнение се обединиха политическият психолог Антоанета Христова, журналистът Асен Григоров и юристът Лидия Даскалова.

"Надявам се да се промени и политическото говорене, освен да се действа по справяне с тези проблеми. Не е изключени и проблемите да дойдат вътре от коалицията", обясни Даскалова. 

Сходно мнение изказа и проф. Христова. По думите й политическите партии, които евентуално ще участват в новото правителство, нямат допирателни. 

"От една страна имаме БСП със своите стари кадри, от другата страна виждаме партии без особен управленски опит. Младостта в политиката не е единственият критерии. Лошо ще е, ако действителността се размине с така изградената романтична илюзия", каза тя. 

 

 

Налице е опитът за консенсус в новата управленска коалиция, коментира от своя страна журналистът Асен Григоров. "Продължаваме Промяната" в голямата си част е представител на модерния, млад елит, който ние като общество произведохме през последните 20 години", обясни Григоров. 

ВСИЧКО ЗА НОВОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.