Съобщава се за загинали след частично рухване на покрива на сградата

Множество хора са се оказали в капан след частично рухване на покрива на склад на голяма американска компания за онлайн търговия край град Сейнт Луис в американския щат Мисури късно снощи. Причината за инцидента е бушуването на торнада и силни бури в района, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс. Агенцията за управление при извънредни ситуации в Колинсвил обясни, че става дума за инцидент с много жертви и добави, че хора са блокирани в склада в Едуардсвил, в Южен Илинойс.

В съобщение в социалните мрежи агенцията не даде подробности, нито данни за броя ранени и загинали. Кадри от мястото на инцидента, заснети с дрон, показват спасители, които претърсват огромна площ отломки в тъмнината преди разсъмване. Говорител на компанията каза, че в момента е прави оценка на ситуацията и щетите в обекта. Губернаторът на Илинойс Джей Би Прицкър написа в „Туитър”, че се моли за хората от Едуардсвил и се е свързал с кмета на селището, за да бъдат осигурени нужните държавни ресурси.

Снощи американската Национална метеорологична служба издаде предупреждения за торнада в райони в няколко щата, между които Арканзас, Тенеси, Мисури и Илинойс.

„Около 50 души вероятно са загинали при унищожителните торнада, които преминаха снощи и рано тази сутрин през Кентъки и други американски щати”. Това заяви губернаторът на Кентъки Анди Бишиър в ефира на местна телевизия, съобщиха в. "Вашингтон пост" и Ройтерс.

"Информациите са наистина покъртителни", заяви Бишиър в телевизионното интервю. Той обяви извънредно положение в своя щат и заяви, че щетите ще бъдат "едни от най-големите, които сме виждали от дълго време".

В Тенеси лошото време отне живота на най-малко трима души, съобщи говорителят на щатската агенция за управление при извънредни ситуации Дийн Фленър. Най-малко един човек загина, а петима бяха ранени, когато торнадо откъсна покрива на старчески дом в щата Арканзас.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА