Той обяви, че до края на годината ще бъдат предложени бустерни дози на всички над 18-годишна възраст

Британският премиер Борис Джонсън предупреди за цунами от варианта Омикрон във Великобритания през следващите месеци. В обръщение той обяви, че до края на годината ще бъдат предложени бустерни дози на всички над 18-годишна възраст. Така планът това да стане до края на януари ще бъде изместен с един месец.

Великобритания повиши нивото на опасност от коронавирус

Само няколко часа по-рано нивото на тревога за COVID-19 в Обединеното кралство беше повишено на четвърта степен заради новия вариант. Това означава висок риск от разпространение. За последно страната е обявявала четвърта степен през май.

„Никой не трябва да има никакво съмнение - има цунами от Омикрон, което идва. Опасявам  се, че вече е ясно, че две дози от ваксините просто не са достатъчни да осигурят нивото на предпазване, от което всички се нуждаем. Има обаче и добра новина - нашите учени са убедени, че с бустерна доза, можем да вдигнем нивото си на защита”, заяви Джонсън.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.