Изключиха част от областните структури

Вътрешнопартиен скандал в СДС. Четири от областните структури на партията - Сливен, Бургас, Кюстендил и Разград бяха изключени. Мотивът - неплатени членски вноски. Част от засегнатите обаче се усъмниха, че става въпрос за разчистване на сметки, тъй като в края на ноември са поискали оставката на ръководството на партията и излизане от коалицията ГЕРБ-СДС. 

„На последния Национален съвет внесох искане за колективна оставка. То беше подкрепено от югозападния регион, който също е изключен от СДС. С тези действия Румен Христов и неговата клика се опитва да разчисти терена за предстоящата националната конференция”, каза Дончо Златев, член на националния изпълнителен съвет на СДС.

„Това е фалшива новина, че някой въобще е изключен. Повече от две години те не са подавали нито списък с членовете, нито са заплащали членски внос. И на практика сами са прекратили своето членство в СДС”, коментира Илия Лазаров, главен секретар на СДС.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.