"Черната кутия е матафора за човека", заяви авторът

Един от най-загадъчните романи на Алек Попов "Черната кутия" се завръща за четвърти пореден път. Двама братя - два сюжета. Успелият и неуспелият българин се срещат в Ню Йорк.

"Доброто и лошото съществуват в реалността, така е и в творчеството, те еднакво ме вдъхновяват. Хората постоянно се прикриват, слагат маски, това е органично заложено в човешката природа. Черната кутия е метафора за човека. Литературата може да прониква отвъд маските и илюзиите, които хората имат за себе си", това каза в "Социална мрежа" по NOVA NEWS писателят Алек Попов.

"В моите книги всеки читателят открива нещо свое. Водещ елемент винаги е интересната история, която кара хората да разгръщат страниците. Книгата работи с темата за емиграцията. Това е отправната точка на романа", припомни писателят.

"Темата винаги ме е привличала, защото е близка и в личен план, а  и тази връзка между емигриралите и хората в страната е особено интересна", разясни той.

Според твореца всяко време е добро за писане, а прозата оприличи на тежка земеделска работа, която трябва да се случва ежедневно, докато самото вдъхновение идва в процеса.

"Писателят трябва добре да познава материята, за която пише. Затова аз се задълбочавам в проучванията си, понякога дори излишно", разкри Алек Попов.

Вижте повече по темата във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.