Вижте вкусните предложения на шеф Никола Симеонов

Алтернативни рецепти на традиционните гозби предлага шеф Никола Симеонов!

По думите му идеята е да се покаже на хората как традиционните рецепти да бъдат малко по-различни. "На хората не им се готви едно и също. Така не искам да променям традицията, а да покажа как да бъде по-интересна", обясни той. И започна с кимчи туршия.

БЪДНИ ВЕЧЕР Е: Християните са в очакване на Рождество Христово

"Това корейският начин за правене на кисело зеле. Техниката е същата като нашата, но подправките са различни - чесън, джинджифил и лют червен пипер. Фи сос и водорасли също се използват", разкрива шеф Симеонов. И добавя, че трябва да следим карфиолът да е твърд и да не е изсъхнал, а зелките - по-рехави. Важно е солта да не е йодирана.

Следващата стъпка след туршията за него е зелето. "Използвам мас, не е толкова вредно. Запържва се лука, а след като приготвим зелето, стигаме до месото. Свински гърди са любимото ми месо. С върха на ножа се нацепва леко кожата и се слага с морска сол за цяла нощ в хладилника. След това става хрупкава", разкрива Симеонов.

Какви рецепти разкри готвачът, вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.