Празненствата отново преминаха под знака на пандемията от COVID-19

Светът посрещна 2022 година! Отбелязването на празника започна от малкия архипелаг Кирибати и островите Самоа в Тихия океан. Последваха ги Нова Зеландия и Австралия, а след тях - Азия, Европа, Южна Америка, Източният бряг на САЩ, Калифорния, Хавай.

Европа посрещна 2022 година, втората година на COVID пандемията, спокойно и без пищни тържества. Заради ограниченията и мерките срещу варианта Омикрон, държавите на Стария континент не организираха големи тържества. Правителствата призоваха хората да не излизат по площадите, а да посрещнат новата година в домовете си.

СНИМКИ ОТ ПРАЗНИКА ВИЖТЕ ТУК

Русия

Червеният площад в Москва беше затворен в рамките на ограниченията срещу COVID-19, като само на журналистите беше разрешено да снимат фойерверките над Кремъл. Въпреки това огромно множество излезе по улиците на руската столица, за да празнува.

Източник: Ruptly

Франция

Във Франция, фойерверките и концертът в столицата бяха отменени на фона на 232 хиляди нови случая за последните 24 часа. В новогодишното си обръщение президентът Макрон предупреди:

„Следващите седмици ще бъдат трудни, всички знаем това. Вирусът циркулира и ще го прави все повече. Но в сравнение със същия период миналата година, когато натискът беше много по-голям, сега имаме ваксина като оръжие”, заяви френският държавен глава.

Германия

Германия посрещна Нова година без традиционните фойерверки над Бранденбургската врата в Берлин. Въпреки това няколко хиляди души се събраха в центъра, за да гледат малка заря, за която организаторите обявиха, че е част от коледния базар.

Източник: Ruptly

България посрещна новата 2022 година- как преминаха тържествата в страната

Великобритания

В Лондон, фойерверките и празненствата бяха отменени заради COVID ограниченията. Нова година беше посрещната с първия звън на Биг Бен от 2017-та насам, след тригодишна реставрация.

САЩ

На "Таймс Скуеър" в Ню Йорк посрещнаха 2022-ра на живо, след като миналата година празненствата бяха виртуални заради пандемията. Едва 15 хиляди зрители с маски бяха допуснати на площада за спускането на гигантската топка в полунощ.

Източник: Ruptly

Само минути след посрещането на 2022-ра, демократът Ерик Адамс положи клетва като 110-тия кмет на Ню Йорк.

Саудитска Арабия

За втори път в историята на Саудитска Арабия, фойерверки осветиха небето над Риад. Голям брой хора се бяха събрали на централния булевард в столицата на консервативното кралство, за да отпразнуват настъпването на 2022-ра година.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.