Милен Методиев заяви, че не съжалява за случилото се

Проговори мъжът, който беше арестуван навръх Нова година заради агресивно поведение, заплахи и притежание на граната. Мъжът влезе в конфликт с хората, които чакаха на опашка пред народния театър. беше задържан, а на следващия ден освободен.

Екип на NOVA открива Милен Методиев в Асеновград. Той има три деца, а по професия е международен шофьор.

"Носил съм реплика, не учебна. Фалшименто е и 20 лева струва в магазина за оръжия. Аз си я нося в джоба, нито някой съм заплашвал, нито съм я вадил някой да пълни памперсите", обясни Методиев. 

Повдигнаха обвинение на задържания с бойна граната в София

Мъжът е на 53 години. Разказва, че е симпатизант на партия „Възраждане“, но не е бил провокиран от тях да отиде в София в новогодишната нощ. Подкрепя и протестите срещу COVID мерките.

„Целта беше да се съберем българските патриоти пред Народния театър „Иван Вазов“ да изиграем няколко бойни хора, но се събраха само 4 човека. Не съжалявам за случилото се", допълни той. 

„Не съм вадил гранатата, полицаите я намериха при обиск. Познавам се от протестите с тях, тези хора ни охраняват. И с началниците им се познавам. Не искам да мислят, че ще ги взривявам, не съм самоубиец. Уплашиха се. Извинявам им се”, каза още Методиев.

Задържаха мъж с бойна граната в центъра на София (СНИМКИ)

Мъжът не е осъждан.Няма и криминални регистрации.

"Стига с тая бутафорна граната, ако не се спрат, ще има и истински. Господ ги предупреди", катефгоричен е Милен. 

Срещу Милен Методиев е повдигнато обвинение в хулиганство.