Очакват ни валежи от дъжд и сняг

След поредицата почти пролетни дни, зимата ще напомни за себе си. В петък ще е облачно с дневни температури в интервала между 4 и 9 градуса, до към 10-12 в крайния Югозапад. Вятърът ще е студен и ще допълва усещането за хладно време. Валежите през деня ще са оскъдни, от дъжд и на изолирани места. Едва привечер ще се усилят в югоизточните райони.

В планините температурите също ще са по-близки до нормалните за сезона – от минус 1 градус по върховете до 3-4 в ниските планински масиви. Ще бъде облачно и мъгливо  със слаби превалявания от сняг.

Студеният фронт, с който температурите паднаха чувствително, ще бъде последван от средиземноморски циклон. Зоната с ниско налягане ще определя времето на Балканите в близките 3-4 дни.

Започналите още в петък вечерта валежи на югоизток ще продължат и в събота в по-значителни количества в източната половина на страната. В крайния северозапад пък ще превали сняг. След кратко прекъсване в неделя следобед от югозапад валежите отново ще се усилят и през нощта, и в понеделник ще вали на повече места в страната. Постепенно на Запад дъждът ще се обръща в мокър сняг. В нощта срещу вторник и в сряда сняг ще падне и в североизтока. Около средата на седмицата температурите ще се понижат още. Стойностите в сутрешните часове ще са отрицателни на много места в страната.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.