Председателят на ЕП почина на 65-годишна възраст

Председателят на ЕП Давид Сасоли, който почина във вторник на 65-годишна възраст, беше погребан с държавни почести в Рим, съобщава France24.  

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Да отдадат последна почит за церемонията дойдоха италианският премиер Марио Драги, председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, френският президент Жан Кастекс, чиято страна в момента е ротационен председател на Евросъюза и много други държавни и правителствени ръководители.

Почина председателят на ЕП Давид Сасоли

Опелото се състоя в базиликата „Света Мария на ангелите и мъчениците” в италианската столица. Ковчегът с тленните останки на Сасоли беше покрит с флага на ЕС и внесен в храма под шпалир от почета стража.  Хиляди се редиха в продължение на часове, за да отдадат последна почит на Сасоли.

На църковната служба присъстваха само 300 души заради противоепидемичните мерки, но тя беше предавана на живо по обществената телевизия RAI.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.