Над дузина депутати от консерваторите са изпратили писма за недоверие на неговото ръководство

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви в сряда, че няма да подаде оставка от поста си заради информациите около така наречения скандал "партигейт" относно серия партита на правителствения персонала, за които се твърди, че са се провеждали в Уайтхол и Даунинг Стрийт, и които са били в нарушение на локдаун правилата, съществуващи по време на тяхното привеждане.

Отговаряйки на въпрос на депутат от Либералдемократическата партия, Джонсън каза, че вече се е извинил за "всички грешки, които са допуснати" и призова парламента да изчака доклада за разследването по този въпрос.

Джонсън се извини за партитата и отрече да е бил предупреден, че нарушава закона

Няколко британски медии съобщиха, че над дузина депутати от консерваторите на Джонсън са изпратили писма за недоверие на неговото ръководство. Трябва обаче поне 54-ма от тях да подадат подобни писма, за да започне тайно гласуване, при което опонентите му ще трябва да получат 50%, за да го отстранят от поста лидер на Консервативната партия.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БНР