Руснаците настояват, че провеждат учения, които не застрашават

Русия настоява, че войските им в Беларус не представляват заплаха за никого. Това е отговор на предупреждението, което направиха Съединените щати.

Според Вашингтон, Русия може да нападне Украйна всеки момент. Към тези сигнали се присъедини Литва. От Вилнюс нарекоха руските войски в Беларус "директна заплаха за сигурността на страната".

Руснаците настояват, че провеждат учения, които не заплашват никого. В Европа пристигна държавният секретар на Съединените щати, който започна нов кръг преговори с Русия, Украйна, Германия и Франция.

Белият дом: Русия може да нападне Украйна във всеки момент

"Опитахме се ясно да обясним, че има два пътя пред Русия. Пътят на диалогът и дипломацията, по който различията се изглаждат мирно. И пътят на подновена агресия и конфронтация, който ще донесе съответните последици за Русия. В сътрудничество с нашите партньори, ние се готвим и за двата варианта", сподели американският държавен секретар Антъни Блинкен.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.