Камионът е с румънска регистрация

Митнически служители откриха 1,412 кг контрабандни златни накити в кабината на товарен автомобил.

Камионът с румънска регистрация е пристигнал на Митнически пункт Лесово на 19 януари т.г. около 3 часа след полунощ на трасе за входящи в страната товарни автомобили, управляван от турски гражданин. Според представените документи е превозвал мебели и други стоки от Турция за Румъния през България, съобщиха от Агенция "Митници".

Влекачът с полуремарке е селектиран от екип на митническа мобилна група за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват в кабината на шофьора 4 пакета, увити с черно тиксо. Пакетите са били укрити във фабрична кухина под хладилник, поставен под леглото в шофьорската кабина. Установено е, че те съдържат общо 1 412,71 грама накити от жълт метал – гривни, медальони, обеци, пръстени и други бижутерски изделия. Според експертизата изделията са изработени от 14 карата злато и са на обща стойност 115 842 лева.

Контрабандните златни накити са иззети. По случая е образувано досъдебно производство.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.