Забранено е влизането на идващи от области Одрин, Къркларели и Текирдаг

Във връзка с продължаващите обилни снеговалежи в област Истанбул е въведена временна  забрана за влизане на всякакви видове превозни средства, идващи от областите Одрин, Къркларели и Текирдаг, целия Тракийски регион, към област Истанбул.

По информация на генералното ни консулство в Одрин местните власти са уверили, че е създадена организация и в трите области за настаняване на бедстващи граждани в студентски общежития, като с приоритет са шофьорите на тежкотоварни МПС.

Генералното консулство на Република България в Одрин е в готовност да окаже съдействие при необходимост на българските граждани на територията на областите Одрин, Къркларели и Текирдаг.

Летището в Истанбул спря полети заради обилния снеговалеж (ВИДЕО+СНИМКИ)

„В момента наистина е минус 10, минус 8 градуса. В Истанбул също е много студено. Продължава да вали сняг”, каза Денислав Алексиев - българин, живеещ в Одрин.

„Има задръствания, час-час и половина хората чакат на опашки. Преди малко също съобщиха, че за един километър движение са чакали един час. В момента положението е много сложно”, добави той.

„Полетите са спрени. Нито към Европа, нито към Истанбул се извършват. Общественият транспорт в момента също е спрян. Автобуси в момента не могат да се движат, а хората, заради опашки, са се прибрали вкъщи пеша. Ако някой мисли да пътува днес или утре за Истанбул, нека да изчака да се оправи положението”, коментира Алексиев.

Сънародниците ни могат да се свържат със задграничното ни представителство на тел.: +90 284 214 06 17, както и на дежурния телефон в извънработно време: +90 533 739 6140.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.