Това заявиха депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС в парламента

„Искаме да развенчаем една лъжа, която беше изречена от министъра на отбраната Стефан Янев и премиера Кирил Петков вчера. А именно – че българската армия до момента била крайно недофинансирана”. Това заяви депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Даниел Митов. По думите му огромни средства са отделяни за армията ни по време на трите правителства на Бойко Борисов.

„Лична битка на Борисов беше да модернизира българската бойна авиация, а стъпка в тази посока беше плащането на първите осем F-16”, допълни Митов.

Петков: Ще търсим методи за финансиране на армията ни

Колегата му Христо Гаджев обобщи с цифри – по време на трите правителства „Борисов”, отделените средства за инвестиция в модернизация на българската армия са над 5 млрд. и 250 млн. лева. По думите му заплатите на военнослужещите са увеличени с близо 50%.

Според ГЕРБ вчера правителството е взело решение да се съобрази с искането на Русия НАТО да изтегли силите си от Бългрия и Румъния.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.