„Основната ни задача е не хората да обслужват администрацията, а обратното", каза вицепремиерът

„Основната ни задача е не хората да обслужват администрацията, а обратното. Това е моята битка – да се изчисти корупцията в държавната администрацията”. Това каза в студиото на „На Фокус” вицепремиерът Калина Константинова. По думите й има различни нередности, които се извършват в административното обслужване – в управлението на имоти, в начина, по който се назначават кадрите и тн.

„Искам да изградя ясна обратна връзка с клиента. Моля, всички, които са забелязали някаква нередност, да ми пишат. Администрацията не спазва собствените си правила, които е създала”, каза още Константинова.

Вицепремиерът коментира и дали ще се стигне до нови избори.

„Факт е, че, когато влязохме в това управление, смятахме, че най-голямата битка ще е с корупцията. Паралелно с това обаче се борим с енергийната и COVID кризата. Нямахме време за адаптация. Трудностите всъщност сплотява коалицията. Придържаме се стриктно към коалиционното споразумение”, обясни Калина Константинова.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.